Haaviin

Haaviin

lauantai 24. marraskuuta 2012

Suurlahna!

Lahna kausi jäi reissujen määrältä tänävuonna todella vaisuksi. Mutta onneksi ne vaisuudet korjaantui kalojen koolla. Uusi lahna ennätys näki päivänvalon heinäkuun puolivälissä.
Reissulle lähdettyäni tietenkin ajatukset suuresta oli mielessä ja vehkeetkin rakennettu sitä myöden.
Rantaan päästyäni tein raskaan alkumäskäyksen. Heitin onkipaikalle noin 15 litraa mäskiä, 3purkkia maissia, 3-4desiä matoa ja desi toukkaa+casteria. Isoille kaloille isot määrät ruokaa. Parvi isojalahnoja putsaa vähäiset määrät todella nopeasti ja jatkaavat matkaa sitten kun ruuat on syöty.
Parikesää sitten hommasin vedenalaiskameran ja kokeilin sillä miten kauan meni esim. kolmella purkilla maissia mennä särkiparven suihin. Siihen ei montaa minuuttia mennyt. Siinäkin huomasi että jos olisi niitä yrittänyt tarjota esimerkiksi lahnoille tai ruutanoille nii ilman olisivat jääneet. Mutta itse ongintaan…
Lahnoilla menee usein toista tuntia ennenkun ne löytävät houkutusaineet ja tulevat syömään. Niin kävi nytkin, meni yli tunti ensimmäiseen lahnaan. Se oli ihan mukava +60cm pitkä. En punninnut vaan vein nopeasti kalan takaisin veteen.
Toinen tärppi tuli heti välittömästi kun sain ongen uudelleen veteen. Melkein saman kokoinen. Pienessä ajassa tuli useita lahnoja joista pienin oli n.1.5kg ja välissä punnittin yhden nopeasti ja sillä oli painoa 3.2kg.
Sitten tuli se kuningas tärppi. Vastavetoon kala ei reagoinut mitenkään vaan jatkoi mäskin syöntiä. Huomasin että nyt on se paksubertta langan pääs! joten uusi kovempi vastaveto ja kala lähti uimaan todella rauhallisesti. Siinä vaiheessa ajattelin että kuinkahan tämän kans käy kun se vain ui suoraa pois päin ja partissa rupesi langat olemaan aikasta kireällä. Samalla mieleeni tuli yksi kikka minkä muutama partti huippu on kertonut, kokeilin sitä ja kala muutti välittömästi uinti suuntaa. Pienellä pakotuksella toinen kääntö ja kala muljahti pintaan! Meinasi silmät pudota päästä! Minulla oli mukana semmonen ehkä vähän liian pieni haavi tuon kokoluokan kalalle! Mutta tarkasti ujutellen sain kalan painopisteen haavin oikealle puolelle. Pyrstö jäi haavista pitkälle.
Huolellinen puntarointi ja mittaus tuotti hurjat lukemat 4410g!! Viestiä specimen joukkue kaverille välittömästi!
Vähän harmittaa kun en ympärysmittaa ottanut. Oli todella hyvässä lihassa!
Mörkö 4.4kg

2 kommenttia: