Haaviin

Haaviin

perjantai 23. marraskuuta 2012

Ruutana kuume!

Takavuosina, 15 vuotta sitten sain kalan joka sytytti minussa ruutana kuumeen joka ei ota laantuakseen vaan tuntuu vuosivuodelta kovenevan.Kala mikä sytytti tämän asian oli vallan mainio 1946g! Sen jälkeen siitä vesistöstä en saanut ainuttakaan ruutanaa…
Kunnes tänäkesänä paikka rupesi vaivaamaan oikein todenteolla ja ei auttanut muuta kuin tehdä muutaman päivän ennakko syötöt. Kunnes onkipäivä koitti ja ensimmäiseen laittoon tuli komea tärppi ja partista vietiin lankaa oikein todenteolla. Ajattelin että hetikö siellä on kohdekala koukussa mutta ei, vaan mukava onki ahven! Arviolta n.500g! Ahven takaisin kasvamaan ja hoitamaan vesistön pikkukala kantaa pois.
Iltaa oli kulunut jo muutama tunti ja särkiä oli sumpussa jo useampi kymmen. Sitten tuli todella epämääräisen näköinen tärppi, koho värisi ja nousi edestakaisin holtittomasti. Aavistelin että nytkö sillä on kimpale kultaa! …mutta joko hätäilin tai tai odotutin liian pitkään kun vastavetoon ei tuntunut kuin raskas potkaisu ja kala oli irti!! Harmituksen määrä oli jotain sanoin kuvailematonta!! …no uusi syötti koukkuun ja äkkiä onki samaan kohtaan! Heti alkoi samanlainen koho tanssi ja siinä hetkes ajattelin että nyt saat syödä oikein kunnolla, jos ruutana syönnistä voi sanoa noin. Mutta nyt vastaveto oli oikein ajoitettu ja taistelu alkoi! Haavittuani kalan tuli suusta aika kova jes huuto!! Enää ei se ensimmäinen hutiveto ottanut aivoon kun käsillä makasi lyhyt mutta pulleahko ruutana jolle oli painoa kertynyt 1660g! Kesän ensimmäinen ja uuden paikan ensimmäinen!! Kausi avattu, kerrankin näin että heti onnistuu ja naamaa hymyilyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti