Haaviin

Haaviin

maanantai 15. joulukuuta 2014

Pari täkyä

Tuossa marraskuun loppu puolella pikkupakkasten piinamana tuli ajatus mennä vielä täkyilemään. Eikun töiden jälkeen joelle onkimaan syöttejä. Ajatukset oli että jos 10 sais niin niillä pärjäisi yhden reissun.
Mutta onginnan alkupuolella tuli semmonen olo että nyt jää syötit saamatta. Puolituntia ongittuani sain yhden varovaisen tärpin ja siellä oli tarjolla n.200g särki mikä irtos pinnassa!

Kohta Tomi saapui apuihin. 1.5 tuntia siinä ongittiin ja saldoksi tuli 3 särkeä n.200g,100g ja 50g.
Aika nihkeää oli. Laitoin särjet sankoon ja kotona akvaariohapetin porisemaan.
Seuraavana aamuna ajattelin että nyt tulisi jo paremmin kun eilisenä päivänä heitin loput mäskit ja kourallisen pinkietä onkipaikalle.
Mutta, aamulla oli pakkanen kiristynyt ja mittari näytti -5. Särjet pitivät suunsa totaalisesti ummessa.
No siinä sitten alahuuli pitkällä rupesin laittamaan onkivehkeitä kasalle. Sitten huomasin että joka pätkä oli jäätynyt jumiin. Liitoskohtia sulatellessa meni hienosti yli puolituntia että sai vavat mahtumaan autoon. Oli vähäsen jo hermot kireällä:)

Siinä kun olin saanut itseni ja vavat koottua ajattelin että nyt menen kolmen syötin kanssa. Tuleehan niillä ainakin kolme haukea jos on tullakseen.

Ekana pääsi n.50g särki katsomaan onko piikkihampaita peli paikoilla. Eipä mennyt ku vartti nii eka hauki kävi otattamas passikuvan itsestä.

Hauki pikaiseti takaisin veteen ettei pakkanen pääse puraisemaan.
Seuraavana oli 100g särjen vuoro. Pieni tovi meni ja tuli varovainen tärppi. Annoin sen syödä rauhas. Vastaveto ja huti tuli. Aattelin että mares se siellä imeskelee. Heitin samaan kohtaan ja heti uusi asiakas oli maiskuttelemas. Nyt tarttui kala ki,i mutta tuntui todella kevyeltä. Made ihan varmasti. Ei, kala tuli pintaan ja se paljastui ahveneksi. Ihan nätti piikiselkä 750g.
Lopuksi oli 200g särjen vuoro. Sillä meni vähän kauemmin houkutella joku lounaalle missä itse oli menulla sushina. Mukava hauki sen kelpuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti