Haaviin

Haaviin

perjantai 7. helmikuuta 2014

Oma made enkka uusiksi

Tämän talven made reissut tiesin jo ennen jäiden tuloa jäävän todella vähäisiksi, kun on tuota talo rempaa.
Kerran oli ainaki tarkoituksena keriitä made jahtiin ja Pohjanmaan piirinmestaruus made kisat oli hyvä ajankohta suorittaa tuo reissu, ja onhan meillä jo pienenä perinteenä kiertää Piirin kisoja hyvällä joukkueella.

Ennen kisoja oli järveltä kuulunut usita uutisia suurista mateista ja olihan kaverinikin parannellut made ennätystään melkein kilolla joka on nyt 4070g! Onnittelut Petri!

Kisoissa valitsin saman paikan missä olin viimevuonna, toki viimeksi olin liian matalassa ja sain vain pari pientä luikeroa. Nyt tiesin että syvempään veteen piti mennä.


Kolmannesta reijästä kopsahti n. 3kg kala parin pienen pukkauksen säestämänä. Tuollainen alku kisalle on melkein se paras, se luo uskoa omaan tekemiseen :)

Kellon ollessa 20:10 tuli raaka repäisy ja vastaiskusta kala suoraan reikään ja siitä ilman mitään ongelmia kala nopeasti irti koukusta. Nopeasti laitoin kalan reppuun suuremmin sitä ihmetellen ja kokoa arvioiden. Itselleni hoin että ainkain oli +4kg...

Punnituksessa sitten selvisi että made olikin todella paksussa kunnossa ja puntari näytti lappajärven mammalle painoa 5645g! Jes!! Uus henk. koht enkka joka ei varmastikkaa ihan heti ole rikottavissa.

Veljeni Tomi sai myös oman enkka mateensa +3kg. Joukkueella meillä oli hyvin kaloja. Kotiin tuomisina oli kaksi kultamitalia ja enkka made. Ei varmaa enempää voi toivoa...
Made 5645g 88cm

4 kommenttia:

 1. Onpa pirun komia luikero. Onnittelut Teemu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Oli kyllä odotettu vieras tuo kala. Täytettäväksi menee. Ei tuollaisesta ruokaa voi laittaa, tarttuu magneettikin kiinni :)

   Poista
 2. Jösses mahtava mötikkä. Siis tuo kuvassa olevista pienempi: Onnittelut!
  Mr

  VastaaPoista