Haaviin

Haaviin

perjantai 12. syyskuuta 2014

Pasureita ja mokailua

Viikonloppuna tuli käväistyä pasuri jahdissa. Ilmojenherra oli todella suopealla päällä ja tarjoili aurinkoista keliä koko päiväksi. Se jo lupaili hyvää, varsinkin näin syksyllä.

Välineet viriteltyäni suur-pasurit mielessä, aloitin houkttelun onkipaikalle.
Pikku-pasurit aloittivat kovan hulinan mäskipedillä. Tunti ongittuani onkea vietiin jo kovemmin ja sieltä haaviin ohjailtuani nätin pasurin. vaaka esitteli kalalle lukemaa 650g.

 Pikaisesti muutama kuva ja kala takaisin jokeen.
36cm 650g

Yksi kala väliin ja toinen mukava pasuri haavittavana, melkein saman kokoinen. 620g!
Neljä tuntia kestäneellä reissulla kävi vielä 3 kpl yli puolenkilon pasureita näyttämässä naamaansa kuivalla puolella.

Tuo vuosien aikana opittu onkitaktiikka suur-pasureille tuntuu toimivan. Jotain on jääny korvien väliin niiden käyttäytymisestä.
35.5cm 620g
...positiivisä :)

Päivän muita tapahtumia oli mukavan kokoiset ahvenet jotka kävivät välillä onkipaikalla häiritsemässä muiden kalojen ruokailua.

Suurempi ahven otti kokonaiseen kastematoon ja vähäsen pienempi 480g otti neljään maissiin.

Siinä eräässä hetkessä kun onkipaikka oli hiljaisena vaihdoin ison kasiaisen jos siellä olisi ollut ahvenet häiritsemässä.

Ahven 620g
Kasiaiseen tarttui jotain todella raskasta. Kellosta seurattuani oli väsyttelyä kestänyt n.10min, niin kala näyttäytyi. Valtava kuha! Rupesi olemaan väsyttelyn viimehetket käsillä kun se päätti vielä kerran sukeltaa ja niinhän siinä kävi vanhanaikaisesti!! Johonkin pohja ryteikköön kiinni ja sinne jäi. Hetki piti hyperventiloida. Olisi ollut mukava onkikala. Varovaisen arvion heittämänä n.4kg oli kalalla massaa...

Yksi reissun passeista.


2 kommenttia:

  1. Morjens.Komeita paureita!Tosta kuhasta sen verran,et proidi sai tosta samasta paikasta heittämällä pari vuotta sitte 4.3kg kuhan,kala pääsi silloin takas kasvamaan....

    VastaaPoista
  2. Terve! Kiitokset. Se jättiläinen vielä piilottelee itseään. Ok. Voipi olla että oli sama kala, tai ei... Siinä yks äijä sanoi että kuhat ovat kuulemma kovasti yleistyneet siinä.

    VastaaPoista