Haaviin

Haaviin

lauantai 24. marraskuuta 2012

...lahna ongella.

Pitkän onki tauon jälkeen tuli aika mennä kokeilemaan olisiko sitä isompaa lahnaa tarjolla. Toivottavasti ne ovat jo asettuneet aloilleen kevät touhuista.
Reissu lähti käyntiin melko normaalisti heitettyäni n.15 palloa lahnamäskiä. Särjet siihen ensin tulivat ja niitähän siinä sitten riittikin! Viitisenkymmentä särkiä ongittuani, tuli ensimmäiset merkit lahnoista.
Monenlaista syöttiä kokeiltuani pelkkä mato ilman mitään lisukkeita toimi parhaiten. Ensimmäiset vähän paremmat lahnat tuli aina kaksi peräjälkeen ja sitten pieni tauko.
Reissun suurin ylitti 2.565 kg toinen oli hieman alle 2.420kg. …ne isot jäi vielä uiskentelemaan vesistöön. Ehkä ensikerralla sitten…
2565g
Kaikkiaan 8 lahnaa ylitti 2kg rajan + muutama pienempi kävi kuivalla puolella näyttäytymässä.
Ilta rupesi jo kovasti pimenemään ja ajattelin jo että kotiin päin saisi lähteä. Mutta mäskin kohdalla kävi tutun näköinen pyörähdys joka oikein näytti naamansa. RUUTANA! Onneksi laukussa oli “aseet” ja hajusteet mukana. Eikun toinen onkilaite missä oikeanlaiset rigaukset  kiinni partin kärkeen ja sitten ruutanan kimppuun.
Puoli tuntia jahdattuani kävi uusi pyörähdys samassa kohdassa. Sitten koho rupesi liikehtimään todella varovaisella tavalla. Vastaveto ja ankara potku… kala irti ja kovat jupinat päälle!! Onki uudestaan samaan paikkaan ja melkein heti uusi varovainen tärppi ja nyt jäi sitten kiinni.
Tovin väännettyäni haavitin ihan nätin ruutanan 1795 g. Muutamat kuvat ja kala takaisin veteen. Siihen oli hyvä lopettaa reissu tältä erää.
Ruutana, on se vaan se onginnan ykkönen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti