Haaviin

Haaviin

lauantai 24. marraskuuta 2012

Kohta lahna ongelle

No nii, pian rupeaa olemaan vedet lämmenneet siihenlaihin että saa alkaa jälleen metsästämään sitä +4kg lahnaa.
+3kg lahnoja olen käyttänyt puntarilla 6kpl neljän vuoden aikana, joten olisi jo aika tulla se oikea suurlahna! Viime vuonna elokuulla oli yksi reissu jolla sain 8kpl + 2kg lahnaa joista 3 ylitti 2.5kg + kahta en enää punninnut kun olivat samaa kokoluokkaa.
Pari potenttiaalista paikkaa tässä n.8okm:n säteellä on mistä semmosen voi suht helposti saada.
Nuota kevät nousuisia lahnoja mitä nousee jokiin merestä ja suuremmista järvistä. Ei mua edes huvita lähteä tuhlaamaan aikaani niiden kanssa. Kun niiden saaminen ei edellytä keneltäkään minkään sortin taitoa eikä tulevien kalojen kokoon voi nimeksikään vaikuttaa. Pääosin ne on semmosta ns. peruslahnaa alle 2.5kg… Onginnan aloittelijoille hyvää hommaa :) …paitsi että saa aivan väärän kuvan oikeasta lahnan onginnasta.
Mutta asiaan, tänä vuonna pitäisi tutustua tuohon pohjaongintaan niinku oikeasti.
Toki pystyyhän sitäkin monellalailla tehdä. Onneksi hyvä ystäväni on pohjaonginta specialisti. Olen häneltä saanut siihen  hyvät vinkit ja neuvot että pitäisi sitä myöden olla asiat kunnossa.
Jäi tuossa takavuosina harmittamaan törkeä lahna joka juroi, jumputti ja meni minne tahtoi. Pari kertaa kala näyttäytyi ja silmä puntarilla arvioin kalan +5kg…
Enkka 3.630kg
Joten toivotaan että nyt tänävuonna se oikea lahna kävisi kuivalla puolella näyttäytymässä. …kävin juuri hakemassa 75kg pellettiä :)
Tosin suuret lahnat ovat ennekin näyttäneet pitkää nenää mulle! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti