Haaviin

Haaviin

lauantai 11. lokakuuta 2014

C&R

Viikko sitten kaverin Petrin kans lähdettiin täkyttelemään monenlaiset petokalat mieles.

Perille päästyämme ajattelin että onkisin rannasta täkyt mutta tulinkin toisiin aatoksiin että veneestä onkiessa ne tulee yhtä nopeaan. Ei vaan tullut, kovasti mäskättiin ja pitkä siivu meni ennenku sopivat koukku kalat tuli.

Eipä aikaakaan kun veneen viereltä vertikaalijigaamalla tuli eka hauki. n.3kg.

Petrillä rankkaa :)
Syysaurinko lämmitti kovasti ja sanko rupesi täyttymään sopivan kokoisista särjistä.
C&R

Tovin täkyjen oltua pyynnissä, ajautui minun vehkeeni penkan reunamaan jossa oli haukia aikalailla kun noin 20 minuutin aikana tuli samasta kohtaa neljä haukea.

Erääseen vastavetoon tunsin että ihan mukava kala on kiinni. Sitten kala pysähtyi niinku pohjaan. Mielssäni vähän kirosin. Silti sain kelattua kalaa lähemmäs venettä. Pintaan tullessa huomattiin että valtava hauki oli ottanut kiinni siihen haukeen mitä väsyttelin!

Hauet kävivät parin metrin päässä venettä ja sain otettua muutaman kuvan tapahtumasta. Eipä ole ikinä tullut nähtyä vastaavaa ainakaan tuossa mitta suhteessa.


Niinhän siinä sitten kävi. Iso hauki sai omansa. Voi olla että on vähän vatsanpuruja.

Siinä haukien syönti huipussa tuli yksi mukavan kokoinen kala jolla oli pyrstöstä iso pala pois. Hauki sai vapauden punnituksen ja parin kuvan jälkeen. Se olisi helppo tunnistaa jos tulisi joskus uudestaan.
Tunti ja viisi minuuttia myöhemmin tuli toinen hieno hauki ja puntari näytti sille 400g enemmän.

Eipä siinä sen enempää ihmetelty asiaa vaan laskettiin tämäkin kala takaisin omaan ympäristöönsä.

Sitten kotona kuvia laittaessani koneelle huomasin että hauki oli sama. Kovalla syönnillä olivat kun sama hauki tuli tunnin välein käymään veneessä ja kerkesi siinä välissä lihottamaan itseään 400g.

Tämäkin kertoo C&R kalastuksen toimivuudesta ja siitä ettei kalat ole moksiskaan vaikka ne koukutetaan. Toki vaatii kalastajalta oikea oppista kalan käsittelyä ettei vapautettavat kalat saa turhia vammoja. Itse taisin onnistua siinä, ainakin nyt.
Toinen kerta veneessä
Ensimäinen kerta veneessä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti