Haaviin

Haaviin

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Lahnan limaa

Mielessä taas isolahna, joko nyt tänään uusi paikka luovuttaisi sen ison. Täytyi mennä kokeilemaan. Soitin kaverin Sakun mukaan takapiruksi. Saku otti virvelin mukaan jos olisi ollut haukia tarjolla. Kerroin hänelle että voi mennä sitte aika myöhälle.

Mukaan tuli otettua paljon matoja, monenlaisia. Savimatoja, kasiaisia, Dendroja ja lehtimatoja. Joista suurin osa meni hakiksi mäskin sekaan. Paikkaan päästyämme laitoin välineet rauhassa paikoilleen ja kastelin mäskin. Nakkasin pari pientä palloa onkipaikalle.
Kelloa katsellessa sanoin ettei ole vielä mitään kiirettä ruveta onkimaan, kun viimereissusta oppineena että ekat lahnat tuli vasta n. klo 23.

Kun onginta vihdoin alkoi niin ei kauaa tarvinnut odotella kun eka haavilahna oli matkalla sumppuun.

Nyt tuntui että edellista oli jotain opittu, tai sitten ei. Illan mittaan tuli 3 karkuutusta parä jälkeen, jotka jokainen oli painavia. Naurua tuli molemmilta, voiko nuon käydä! Voi, kun on noloo!

2508g
Yhdenmais yöllä tuli illan raskain tärppi. Pitkä tarveen näköinen lahna venytti vaakaa ihan kivasti vaan ei vieläkään isosti, 2508g.

Kolme muuta lahnaa oli melkein saman kokoisia kun illan suurin. Saldoksi tuli 18 lahnaa. Sumpussa oli arviolta 30-35kg lahnaa. Alle puolenkilon kaloja ei voi edes lahnaksi sanoa, niitä tuli ihan riittävästi. Myös 4 särki-lahna hybridiä käväisi näyttäytymässä.

Sumpussa oli todella ahdasta
Reissun lopuksi sumppua nostaessani tuli kyllä melkoinen meteli, niinku olisi ollut 20hp perämoottori siellä.

Olisiko seuraava reissu sitten ruutana painotteinen. Saa nähdä...

Sakulle kiitokset kuvaus, valaistus yms muista hommista jotka helepotti huomattavasti reissua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti