Haaviin

Haaviin

maanantai 21. lokakuuta 2013

Syksyistä täkyttelyä

Tuossa edeltävällä viikolla kaveri J. Ojaharju soitteli ja ilmoitti että oli mateet häirinneet hänen hauen ongintaa.
Sehän tuli sopivasti kun olin viikkoa aiemmin ääneen ajatellut pariinki kertaan mateenonginnasta. Joten eikun rakentelemaan jonku näköisiä pohjaonki virityksiä. Tää oli toinen kerta elämäs ku lähden madetta sulaan vetteen kalastamaan.
Pohjaonget rakensin niin että laitoin toukka feederin painoksi ja 25cm pitkän 0.22 monofiili tapsin. Toiseen viritykseen laitoin painoksi päärynäpainon ja saman pituisen tapsin, molempiin tuli koukuksi nro. 2 "lihakoukku". Empä ole pahemmin tuollaisilla koukuilla onkinut.
Yksi mateista
Syöttinä käytin n. 10cm särkeä.

Toukkafeederiin mössäsin kaloja ja katkarapuja houkuttimeksi, josko se vähän houkuttelisi mateita syönnille.

Onget saatuani pyyntiin niin eipä kauaa mennyt kun eka tärppi tuli ja kohde kala tuli käymään kuvattavana.

Onginna aikana huomasin että oli tapsi liian pitkä kun osa kaloista kerkesi nielaisemaan syötin syvälle kurkkuun, joten lyhensin  tapsin n.10cm pituiseksi. Se toimi ja rupesi kalat jäämään suupielestä kiinni.

Päivän aikana tuli useita tärppejä jotka meni hutivedoiksi. Ihmettelin että mikä kumma kun ei tartu. Pian tulikin vastaus itse kaloilta ja kelattuani tärppin jälkeen siimoja ylös niin koukussa oli huonosti kiinni todella pieni made. Ne siellä imeskeli syöttiä pyrstöstä.

C&R
Vähän ennen kotiin lähtöä tuli tärppi, vasta vedossa huomasin että nyt on painava kala. Kala jumputti ihmeellisesti paikallaan eikä lähtenyt uimaan, joten ounastelin sitä suureksi mateeksi. Mutta pettymys oli todella kova kun kala tuli pintaan. Hauki!


83cm










Kolmituntisen reissun saldoksi tuli 6 madetta ja 1 hauki. Tärppiä tuli todella runsaasti. Josko kelit antaisivat vielä yhteen reissuun mahdollisuudet. Voisi kokeilla rakentaa parttiin sellaiset viritykset että voisi koukuttaa mateita, saa nähdä :)

Pikku made





2 kommenttia:

  1. Hieno kalasiiman päässä toi made. Jos tässä kerkeäis itekki madetta kalastamaan välillä. +3kg olisi seuraavaksi tähtäimessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on se kyllä mukava jurottaja. +3kg olis kyllä mukava avovedestä.

      Poista