Haaviin

Haaviin

lauantai 3. elokuuta 2013

Ruutanoita!

Iltojen hämärtyessä on tullut taas aika kaivaa ruutana onget esille.Parin kolmen päivän syöttä touhuilla mennään aluksi. Takavuosista olen vähentänyt ennakkosyöttöjen määrää ihan sillä että jos on vienyt suuria määriä mäskiä ja ruokaa paikoille niin on onkipäivät olleet hiljaisempia kun vastaavasti pienemmillä määrillä. Ovatko sitten ruutanat olleet täynnä tai sitten suuret määrät ruokaa ovat houkutelleet liikaa muitakin kaloja paikalle ja ruutanat ovat jääneet ilman eivätkä ole tohtineet tulla paikalle.
Tätä päivää on tullut odoteltua koko kesä! Tänä kesänä ei oikein ole huvittanut muita kaloja edes onkia vapaa-ajalla. Kilpailuissa on tullut käytyä muutaman kerran.

Joten eikun rantaan!
Eilen illalla, kolmen syöttöpäivän jälkeen oli aika ottaa onget mukaan. Alku ei vaikuttanut kauhean hyvältä, särkiä oli pohjasta pintaan!
Muutaman pienen mäskipallon kupitettuani odottelin sormet syyhyten onki-istuimella hämärän tuloa.
Onginnan aloitettuani särkiä tuli muutama. Sitten humasin kun koho sai olla muutaman minuutin rauhassa paikoillaan tiesin/aavistin että nyt on mäskillä jotain muuta kun särkiä. Toivottavasti ei haukia!!
Pian koho katosi ja partista rupesi lankaa tulemaan kovalla vauhdilla! Kohde kala oli tartuettu! Tämä kala ei meinannut millään antautua. Se kierteli vitaa ja levää ympärilleen ennen haavitusta.
Mukavan kokoinen ruutana, mutta hoikka!
Crucian 1980g
Puolituntia paikan ollessa hiljaisena jälleen koho teki ihme liikehdintää. Siihen vastaveto, huti meni!
No, nopeasti maissit koukkuun ja onki järveen. Sitten jo viettin taas ja tämä tarttui.
Hieman pienempi ruutana. Kala haaviin ja autosta hakemaan sumppua, harmitti kun olin jo vapauttanut ensimmäisen ruutanan! Olisi ollut mukava kuvauttaa tuplat.
Sitten rupesi onginta näyttämään jo oikealta ruutanan onginnalta. Hiljaista niinku hautausmaalla, yli tuntiin ei mitään tapahtumaa ja olin jo pian valmis kotimatkalle. Päätin vielä kupitta toukkaa ja mäskiä paikalle. Sehän toimi niinku ajatus ja jälleen ruutana kiinni. Nyt tämä kala oli vielä edellistäkin pienempi. Hieman piti tuulettaa, tuplat kuvaan. Toki hieman harmitti kun olisi ollut tripla kuvaan mahdollisuus!
Crucians 1775g ja 1590g

Nyt on taas onki intoa täynnä ja ruutanan onginta jatkuu kiivaana loppuun asti! 

4 kommenttia:

 1. Hieno sessio.
  Mulla oli eka kerta mahis tuplaan viime reissulla mutta räpsähti se toinen ohi. Sen jälkeen oli hiljasta. PItänee alkaa vaihtamaan paikkaa kun ne isot ei halua ylös :(

  VastaaPoista
 2. Ruutanat saa taas kyytiä. Hyvä Teemu.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset molemmille! Oli kyllä onnistunut reissu. Eikä kauheasti harmita se yksi hätäilty huti veto.

  VastaaPoista
 4. Markus, kovaa yritystä vaa peliin ja vähän viilailla tekniikoita yms. niin muuttu ääni kellossa. Todella usein vaa meinaa olla todella pienistä asioista kiinni ennenku ne isot ottavat onkeen.

  VastaaPoista