Haaviin

Haaviin

lauantai 17. elokuuta 2013

Gourmeeta sen olla pitää

Tässä on vuosien saatossa tullut mietityttyä mikä se parhaiten niille suurille ruutanoille kelpaisi. Muutamaan syötti yhdistelmään olen saanut kalat ottamaan. Mutta ainahan sitä on olemassa se parempi keino. Joten kaupassa katseltuani hyllyjä ja siellä pisti silmään gourmee maissia. Purkit koriin ja kassalle.
Herkkuja
Toki olisiko hieman hifistelyä tommonen mutta kun ajattelee isoa ruutanaa josta sanotaan että se on maailman vaiken onki kala, niin ajattelisi ettei mikään ole hifistelyä?? Tiedä häntä?? Todella nirsoja ne kyllä ovat.

Jälleen oli aika suunnata auton keula kohti ruutanoiden olin paikkoja. Onginta lähti käyntiin samaanlaihin kun kaikki muutkin ruutana reissut kyseisellä paikalla. Särkiä, särkiä ja vielä kerran särkiä. No, aiemmista reissuista opittuani että särjet katoavat kun pimeys saapuu. Toki jos on jo valoisammalla tullut suuria kaloja käymään mäskillä niin särjet ovat ottaneet hatkat.
Illan hämärtyessä lepakoita rupesi lentelemään onkipaikan yllä ja niistä yksi otti kohteeksi mun kohon jota se kävi haukkaamassa kun olin laittamassa onkea pyyntiin. Kohosta irtosi valoantenni ja siihen jäi pienet hampaan jäljet. Eipä ole moista vielä ennemmin tapahtunut.
Onginta jatkui hiljaisena. Ruutanoista ei ollut muuta merkkiä kun muutama komea pintominen mäskipaikasta ulompana. No eikun kupittamalla lisää houkutusta ja ruokaa paikalla niin eikö ne jossain vaihees tule ruokailemaan. Siinä kupittaessani kuului vavasta pieni rusahdus... Ajattelin että ei kai mitään vakavaa ollut mutta seuraavaa ruokalastia vietyäni kuului poksahdus ja kuppikärki poikki!!! No ei reissua ilman jotain pientä vastoinkäymistä :)

Sitten oli ruvettava niin sanotusti vanhaan malliin heittämään mäskit ja muut eväät kaloille. Se tuntui puraisevan tai sitten jo kupitetut ruuat olivat houkutelleet paikalle kohdekaloja. Siimatärppejä rupesi tulemaan. Itsekseni tuumailin että JES! kohta viedään ja kunnolla! Koukkuun yksi gourmee ja kaveriksi toukan kotelo. Niin siinä kävi, tärppi tuli! Kovasti oli ruutanalla menohaluja, se kiersi varmaan reilut 3-4min ennen kun antautui. Haaviin saatuani mietin että ei vieläkään sitä kahta kiloa... Mutta punnitus kertoi jotain muuta! 2070g. Kesän suurin ja omaan top 10 ruutanalistalle komeasti!
Ruutana 2070 pit. 45cm ymp. 41cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti