Haaviin

Haaviin

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kilpaongintaa

Viikonloppuna oli kilpaonginnan piirinmestaruuskilpailut ja sinne oli mentävä.

Kilpailu päiväksi oli luvattu todella lämmintä keliä ja niinhän siinä kävi, aurinko paistoi koko päivän niin että osa onkijoista näytti keitetyltä ravulta kilpailun jälkeen. Itse mukaan luettuna.
Alku mäskäystä odotellaan.

Kilpailijoita oli 37 lähtenyt mukaan. Kokoajan tuntuu hiipuvan nämä kilpailut kokonaan. Surkea kohtalo hienolla lajilla.

Oma kilpailuni lähti käyntiin ihan mukavasti kun huomioiden että osa onkijoista jäi ilman kalaa. Aloitin rantavedestä teleskoopilla, josko olisi särkiä kokoontunut mäskille. Siitä muutama pieni särki sumppuun ja kelaa kokeilemaan. Olin mäskännyt sinne n. 40m päähän lahnamäskipedin. Sieltä tovin ongittuani vaihdoin partille, 13m päässä oli toinen peti. Siitäkin tyhjää...??
...Ensimmäisen erän loputtua joka kesti 2.5 tuntia oli sumpussani 1 lahna 2 ahventa ja 8 särkiä jotka painoivat 368g joilla tuli sija 3. Todella huonoa oli kalantulo! Ei nyt parhaalla mahdollisella tavalla mennyt mutta iltapäivän kisaan sitten kovemmin panoksin ja keskittyä kelaongintaan kauas enemmän.
Muutama mäski pallo.
Toinen erä alkoi rauhallisin merkein, ranta oli aivan tyhjä kukaan ei saanut rannasta yhtään mitään... Joten heti kelaonki käteen ja kaukaa jahtaamaan sitä yhtä lahnaa millä vois ratkaista koko sektori voiton. Eikä kauaakaan kun kohoa vietiin ja vastaveto, lahna kiinni ja kala tarkasti haaviin. Puolenkilon lahna sumpussa, siitä oli hyvä jatkaa... Erän lopuksi sumpussa lahnalla oli kaksi kaveria, särki ja ahven jotka painoivat 682g jotka riittivän sektorin toiseen sijaan. Kisassa olin henkilökohtaisessa  neljäs ja joukkueella voitettiin kultaa. Hyvien joukkuekaverien kanssa on mukava onkia! Kiitokset veljekset Kankaanpää ja Tomppa! Meidän joukkue onki sijat 1. 3. 4. ja 5.
Mitalien jaossa oli hauskaa, eihän tämä nyt niin vakava laji ole!
Kiassa tuli muutama hauskan näköinen särki, olisiko jonki asteen hybridejä? Siinä järvessä ei ole muita särki kaloja kun särki, lahna ja salakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti