Haaviin

Haaviin

torstai 28. maaliskuuta 2013

Pasurit vuosien takaa

Tuossa takavuosina tuli muutamana keväänä käytyä pasuri ongella kun kuulin että eräällä joella niitä olisi jopa suomenennätys kokoisiakin.

Pasurin onginnasta ei minulla ollut ennemmin mitään tietoa muutakun että niitä oli muutamia tullut lahnan onginnan sivu tuotteena. Ensimmäisillä reissuilla olin varautunut monenlaisin rigauksin ja syötein. Mäskit tein vähän lahna tyyliset. Siinä kun reissuja rupesi olemaan takana useampia niin huomasi ettei ne lahna houkuttimet ole parhaat pasurille.

Netistä selaillessani ruotsalaisia onki/kalastus sivustoja huomasin että kärpäsentoukat tuntuivat toimivan ainakin naapurissa, no miksei myös täälläkin.

Ensimmäisellä reissulla kyseiselle joelle sain melkein heti kosketuksen suur pasuriin joka painoi 647g!
Joki on todella syvä ja voimakas virta. Partti on toiminut siellä todella mainiosti varsinkin varhain keväällä kun on tulvat ja virtaus todella voimakas.
Pasuri 746g


Viime vuonna jäi pasurin onginta todella vähälle, yhden ainoan reissun tein sinne. Tänävuonna olisi tarkoitus panostaa keväällä ja ottaa tavoitteeksi eipä vähempää kun uusi suomenennätys!
Ei se helppoa ole mutta täytyy laittaa tavoitteet korkealle.
Oma ennätykseni on tällä hetkellä 782g joka on myös urheilukalastajien rekisteri ennätys.

Tuolla joella en ole vielä tavannut pasurin ja lahnan hybridiä. Onneksi!
Monessa paikassa ne lisääntyvät keskenään ja niiden poikaset ovat monelle todella vaikeita erottaa normaaleista pasureista. Peräevän ruotojen määrän laskemalla on paras varmistaa laji. Pasurilla 19-23 kpl. Samoin pasurilla on parillisten evien juuret punaiset ja lahnalla ei koskaan.
Peräevän ruodot 20kpl


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti